Hoppa till innehåll

Bakverk på internet

  • av

Älskade bakprogram

Älskar du att baka minst lika mycket som du tycker om att titta på tv-program om bakning? Då är detta sajten för dig. Här hittar du information om smarriga tv-serier, filmer, bakhandledningar och andra program på internet som bokstavligen får det att vattnas i munnen på dig.

Trodde du att tv-serier om bakning bara handlar om tv-kockar och bagare som vill marknadsföra sina nya kokböcker? Då har du fel! Underhållningsbranschen har utvecklats lavinartat under senare år och både matlagningsprogram och tv-produktioner om bakning har ökat explosionsartat. Läs mer här.

Det stora kärleksbaket från 2022

Först ut på listan hittar vi ett alldeles pinfärskt bakprogram där finlandssvenska par tävlar tillsammans om en romantisk resa. Dessa amatörbagare utsätts för en hel del utmanande uppgifter i jakten på det åtråvärda priset. Varje vecka ställs kärleksparen inför nya bakuppgifter och det par som förlorar röstas hem.

Cake Boss 2009–2020

Den amerikanska realityserien Cake Boss hade premiär 2009 och skulle komma att revolutionera bakningsvärlden i stort med spin offs som Bakery Boss, Bake You Rich och Next Great Baker. Vi kan också se den här trenden i Sverige med program som Hela Sverige bakar. Detta program är dock baserat på den brittiska föregångaren Great British Bake Off.

Cake Boss är dock ingen bakstävling utan en verklighetsbaserad tv-serie om det familjeägda bageriet Carlo’s Bake Shop som ligger i Hoboken, New Jersey. Chefen som titeln refererar till är en av ägarna och showens stjärna, bagaren Buddy Valastro. I serien får tittarna ta del av bageriets vardag i såväl medgångar som motgångar och en hel del utsökta italiensk-amerikanska recept. Särskilt fokus ligger på bageriets konstnärliga bakverk. Serien fick stor genomslagskraft och förnyade säsonger ända fram till 2020. Det lilla bageriet har sett enorma framgångar efter populariteten i tv-rutan och stjärnan har släppt flera böcker med recept och bakstips.

Sugar Rush 2018–2020

De flesta underhållningsprogram som handlar om bakning har ett tävlingsformat där en deltagare står som ensam vinnare i slutet. I serien Sugar rush, som släpptes på Netflix 2018, är det istället två lag med professionella bagare som tävlar med varandra om både äran och prispotten på 1 500 dollar. Det första delmomentet handlar om att baka en god muffin. I delmoment två ska bagarna visa sina kunskaper när det gäller konfektyr, och allra sist ska de glänsa i finalmomentet som handlar om att baka en imponerande tårta.

Nailed It 2018–2022

I realityserien Nailed It ska ett gäng glada amatörbagare försöka sig på att baka olika sorters mästerverk samt återskapa recept på bakverk, desserter, tårtor och godis som de får smaka på. Här handlar det inte om att lyckas utan snarare om det komiska kaos som kan uppstå när amatörer försöker efterapa proffsens bakverk. Det blir garanterat många skratt och härliga desserter i det här programmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *