Hoppa till innehåll

Generationsdrama om bakning

  • av

Förutom komedier finns det många exempel på olika typer av generationsdrama eller relationsdrama som handlar om bakning, bagare eller bagerier i filmens värld. Särskilt tacksamt är det om filmen och bakningen eller bageriet kan knyta samman flera generationer och bli en del av en större historia. Det hittar du exempel på här nedan.

Bageriet på Portobello Road, 2020

Bageriet på Portobello Road är ett exempel på en film som definitivt måste ses. När den unga kvinnan Clarissas mamma hastigt går bort bestämmer hon sig för att uppfylla en av mammans största drömmar, nämligen att öppna ett bageri. Vid sin sida har hon sin mormor Mimi och mammans väninna Isabella. Kvinnorna kämpar sida vid sida med sin sorg och med sin beslutsamhet att lyckas. Med bakverk från världens alla hörn serverar de välsockrad hemlängtan när den är som bäst.

Under körsbärsträden, 2015

Denna japanska film är en rörande berättelse om hur en ung man och en gammal kvinna oväntat blir vänner genom ett delat intresse för japanska dorayaki-plättar. Sentaros gatukök går allt sämre vilket Tokue ser när hon stannar till för att handla plättar emellanåt. En särskilt jobbig dag erbjuder hon sig att hjälpa Sentaro och hennes söta bönpasta gör underverk som tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *