Om Bull-Olles

Affärsidé

Med Hälsingland som bas utvecklar och marknadsför vi naturliga och intressanta brödprodukter samt mjölkbaserade livsmedel som tillfredsställer kunder och konsumenters behov.

Historik

1952 grundade Olle Frisk, Bull-Olles Bageri - därav företagsnamnet - i byn Hovsätter, Vallsta. År 1979 såldes bageriet till Södra Hälsinglands Mejeriförening (SHM) som redan då hade ett eget bageri. Namnet Bull-Olles som var väl känt bland konsumenterna behölls och heter så än idag. Bull-Olles Bageri är ett familjeägt bageri sedan 2013.

Allmän info

Bull-Olles har en personalstyrka på 16 st helårsanställda, fördelat på bagare, trågare, ugnsmakare, packpersonal, chaufför, personal för tillverkning av Hälsinge Ostkaka samt kontorspersonal.

Hälsinglands stolthet

Hälsinge Ostkaka

Vi har en avdelning där vi tillverkar Hälsinglands stolthet! Hälsinge Ostkaka som är landskapets mest älskade efterrätt. Hälsinge Ostkaka är ett måste vid bröllop eller stora helger såsom jul, påsk och midsommar samt begravningar. Hälsinge Ostkaka är hantverksmässigt tillverkad efter traditionellt recept som består av mjölk, ostlöpe och vetemjöl.

Säsongsprodukter

Bageriet tillverkar mat/kaffebröd, paltbröd (tjockt) och till viss del konditori. Våra säsongsprodukter är saffransbröd och vörtlimpa, samt våra hantverksmässigt framställda semlor som bakas från januari till påsk. Bull-Olles eftersträvar att tillverka bröd på ett traditionellt sätt så lång möjligt, med dom bästa råvarorna och till hög kvalité.