Hoppa till innehåll

Paul Hollywood – City Bakes

  • av

Utbudet när det gäller tv-serier om bakning är enormt. Det finns en hel del pärlor för den som orkar leta. På sajten Imdb kan du hitta alla tv-serier och filmer om bakning som någonsin gjorts. Här hittar du också dokumentärserien Paul Hollywod City Bakes som sändes mellan åren 2016–2017. Serien är en brittisk produktion där stjärnbagaren Paul Hollywood åker till några av världens mest kända städer där han provsmakar världens bästa bakverk, tårtor och desserter. Han besöker bland annat Köpenhamn och provsmakar förstås den danska delikatessen kransekake. Förutom att besöka städerna och provsmaka bakverk bakar Paul Hollywood naturligtvis också. Han återskapar bakverken men sätter sin egen individuella prägel på dem.

A Baker’s Life – 2017

Succén kring Paul Hollywood fortsätter och 2017 spelades en serie om fyra avsnitt in där han besökte avgörande platser i livet som har betytt mycket för hans professionella liv som bagare. Han besökte bland annat Prue Leith där han nostalgiskt bakade Madeiratårta och Merseyside som bjuder på pepparkakor, kokoskakor och hederliga frukostbullar. Tidigt i karriären bakade Hollywood konfektyr, tårtor och bakverk på en 5-stjärnig herrgård vilket återspeglar sig i danska wienerbröd, utsökta pajer och aptitretande munkar. Det kanske mest intressanta avsnittet av dem alla handlar om Cypern, dit Paul Hollywood åkte för att återuppleva de sex år när han bodde där och bland annat lärde sig baka baklava, croissanter och bondbröd.

Det går naturligtvis inte att nämna Paul Hollywood utan att beröra Great British Bake Off som är inne på sin 14:onde säsong 2023. Paul Hollywood är en av domarna som bedömer amatörbagarnas bakverk. Han är mycket känd i England och har dessutom följt upp hur serien har utvecklat sig i andra länder. Han är till exempel med i The Great American baking Show som expert och gästdomare. Fenomenet med amatörbagare som tävlar om antingen pengar eller att få ge ut en egen receptbok har blivit mycket populärt och förekommer världen över. Paul Hollywood är närmast en ikon i sammanhanget och gör många inhopp i tv-serier om bakning och andra tv-produktioner över hela världen. Han har också skrivit en hel del bästsäljande böcker om bakning som säljer som smör i solsken, inte minst i hemlandet Storbritannien. Många av böckerna vänder sig till amatörer som vill baka som ett proffs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *