Hoppa till innehåll

Romantiska komedier om bakning

  • av

Det finns gott om komedier i filmens värld, men lägg till bakverk och utbudet är kanske inte lika stort som själva matlagningsgenren. Här får du dock tipsen du behöver när du bara måste se en film om bakning, gärna med romantiska förtecken. Kärlek och bakning går nämligen hand i hand.

Just Desserts, 2004

I den här filmen får tittaren möta den italienska bagaren Marco Poloni som försöker rädda sitt familjeägda bageri genom att delta i en baktävling. För att lyckas behöver han hitta en annan konditor som kan hjälpa honom. På detta sätt kommer Grace Carpenter in i hans liv, och de båda måste samarbeta för att vinna. Längs vägen fattar de dessutom tycke för varandra. Det hela handlar med andra ord inte ”bara” om desserter. Du kan läsa mer om filmen genom en enkel sökning på Google med filmtiteln som sökord.

My Bakery in Brooklyn, 2016

Två kusiner måste rädda familjebageriet när en kär släkting dör. Det ställer allt på sin spets och vänder upp och ned på världen för de båda unga kvinnor som filmen handlar om. Med mycket slit och envishet lyckas de dock med utmaningen och lär sig en hel del om bakning och bakverk samt om kärlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *